Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rabarberspritz – vårens godaste cocktail

08 mar, 2025
Rabarberspritz – vårens godaste cocktail
Rikke Westesen
Har du både tid och rabarber så kan du koka din egen saft, om inte så köper du färdig till vårens godaste cocktail – rabarberspritzen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Rabarberspritz

Vill du att det ska gå snabbt använder du köpt rabarbersaft.

Frisk rabarberspritz med gin och mousserande vin
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen

4 personer

Annons

Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

Rabarbersaft:

400 g rabarber
½ vaniljstång
2 ¾ dl socker
1 liter kallt vatten

Cocktail:

16 cl gin
4 cl limejuice
16 cl koncentrerad rabarbersaft
4 dl cava eller annat torrt mousserande vin
1 lime

Gör så här:

  1. Rabarbersaft: Ansa och skär rabarbern i små bitar och lägg i en kastrull med snittad, urskrapad vaniljstång, socker och kallt vatten. Låt småkoka i 15 minuter. Tänk på att ta tid från det att vattnet börjar koka. Stäng av värmen och låt saften dra i 15 minuter. Upprepa proceduren en gång till. Sila sedan saften och kyl helt.
  2. Cocktail: Fördela gin och limejuice i 4 champagneglas. Häll i kall rabarbersaft och sedan cava. Skär limen i tunna skivor. Garnera drinken med limeskivor och servera direkt.

Foto: Rikke Westesten

Annons