Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rabarbertarte med maräng

15 mar, 2022
AvTimm Vladimir
Recept på rabarbertarte med maräng
Längtar du efter varma sommarkvällar så är det denna rabarbertarte med maräng som för tankarna just dit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Pink on pink med ginBrand logo
Så gör du drinken Pink on pink med gin

Rabarbertarte med maräng

Vacker och läcker tarte med smak av vår!

Så gör du en rabarbertarte med maräng

4 portioner

Du behöver:

175 g (3 dl) vetemjöl
100 g smör
1 nypa flingsalt
40 g (2/3 dl) florsocker
2 äggulor

Fyllning:

350 g rabarber
60 g (1 dl) florsocker
1 tsk vaniljsocker
10 g (drygt 1 msk) majsstärkelse

Maräng:

2 äggvitor
1 nypa salt
85 g (1 dl) strösocker

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, smör, salt och florsocker i en matberedare. Lägg degen i en skål och arbeta snabbt ner äggulorna.
  2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Klä en smord kakform, ca 25 cm i diameter eller 20x20 cm, med deg, skär av kanten så den blir jämn. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 180°. Pricka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Skölj rabarbern och skär i 1 cm stora bitar. Vänd rabarbern i en blandning av florsocker, vaniljsocker och majsstärkelse. Fördela på botten och grädda i ugnen i ca 25 minuter, tills rabarbern är mjuk. Låt svalna på ugnsgaller.
  4. Vispa äggvitorna styva med salt. Tillsätt socker och vispa tills sockret helt lösts upp och marängen är blank och styv. Fördela marängen ovanpå tarten i ett jämnt lager och grädda under grillelement i ugnen eller bränn med gasbrännare tills marängen tagit fin färg. Servera ljummen.

Foto: Columbus Leth

Annons