Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Råbiff med potatisvåfflor – Christin Kashous recept

24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på råbiff med potatisvåfflor
Pelle Lundberg
Råbiff är lyxlagat när det är som bäst – särskilt om du gör som Christin Kashou och serverar den med potatisvåfflor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #8 - Bubblig french 75 med fläderBrand logo
Dryckesbitar #8 - Bubblig french 75 med fläder

Råbiff med potatisvåfflor

Christin brukar använda sig av lövbiff av innanlår eftersom det är smidigt att skära om man jämför med en hel bit, men för traditionalisten så går det lika bra med oxfilé.

Hur gått låter det inte med råbiff med potatisvåfflor
Finger food - snacks, plockmat och desserter Pelle Lundberg

4 portioner

Annons

Du behöver:

Potatisvåfflor:

75 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1⁄2 dl mjölk
1 ägg
5 medelstora potatisar av fast sort
2 msk smör till gräddning

Råbiff:

300 g lövbiff av innanlår
1 bananschalottenlök
1⁄2 kruka gräslök
2 msk Kewpie-majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk bubu arare (puffat ris)
Salt

Till servering:

Vattenkrasse
1 msk kimchirostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Potatisvåfflor: Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa. Tillsätt ägg och smör och vispa ihop till en slät smet.
  2. Skala potatisen och riv den fint, krama ur vattnet och blanda ner potatisrivet i smeten. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
  3. Råbiff: Skär köttet i små bitar. Finhacka schalottenlök och gräslök.
  4. Blanda kött, schalottenlök, gräslök, majonnäs, soja och bubu arare. Smaka av med salt.
  5. Lägg upp råbiffar på en bädd av krasse och toppa med sesamfrön. Servera med nygräddade våfflor.

Recept: Christin Kashou ur boken Finger food/Bonnier fakta Foto: Pelle Lundberg

Annons