Råbiff med potatisvåfflor – Christin Kashous recept
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Råbiff är lyxlagat när det är som bäst – särskilt om du gör som Christin Kashou och serverar den med potatisvåfflor.
Annons
Råbiff med potatisvåfflor
Christin brukar använda sig av lövbiff av innanlår eftersom det är smidigt att skära om man jämför med en hel bit, men för traditionalisten så går det lika bra med oxfilé.
4 portioner
Annons
Du behöver:
Potatisvåfflor:
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1⁄2 dl mjölk
1 ägg
5 medelstora potatisar av fast sort
2 msk smör till gräddning
Råbiff:
300 g lövbiff av innanlår
1 bananschalottenlök
1⁄2 kruka gräslök
2 msk Kewpie-majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk bubu arare (puffat ris)
Salt
Till servering:
Vattenkrasse
1 msk kimchirostade sesamfrön
Gör så här:
- Potatisvåfflor: Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa. Tillsätt ägg och smör och vispa ihop till en slät smet.
- Skala potatisen och riv den fint, krama ur vattnet och blanda ner potatisrivet i smeten. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.
- Råbiff: Skär köttet i små bitar. Finhacka schalottenlök och gräslök.
- Blanda kött, schalottenlök, gräslök, majonnäs, soja och bubu arare. Smaka av med salt.
- Lägg upp råbiffar på en bädd av krasse och toppa med sesamfrön. Servera med nygräddade våfflor.
Recept: Christin Kashou ur boken Finger food/Bonnier fakta Foto: Pelle Lundberg
Annons