Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Asiatisk fläskkotlett med syrlig sallad och sesammajonnäs

25 aug, 2023
AvCatarina König
Recept på asiatisk fläskkotlett med syrlig sallad och sesammajonnäs
Lyxa till fläskkotletten genom att toppa med den med frisk sallad, avokado och sesammajonnäs – både gott och enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvreBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #2 - Spaghetti med rödbetspesto & chèvre

Asiatisk fläskkotlett med syrlig sallad och sesammajonnäs

Fläskkotletten toppas med sallad, avokado och en otroligt god majonnäs med chili och sesam.

Asiatisk fläskkotlett toppas med syrlig sallad och sesammajonnäs

4 portioner

Annons

Du behöver:

800 g benfri kotlett
Smör till stekning
Salt nymald
Svartpeppar

Sallad:

200 g salladsmix
½ kruka koriander, finhackad
1–2 lime, pressad saft
1 nypa salt

Chili- och sesammajonnäs:

1 ½ dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja

Topping:

Koriander
2 avokado
Sesamfrön
Lime

Gör så här:

  1. Banka ut de benfria kotletterna med baksidan av en stekpanna. Salta och peppra båda sidor.
  2. Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen, smaka av och lägg i spritspåse. Förvara i kylen.
  3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene.
  4. Blanda mixsalladen med finhackad koriander och pressa lime över. Salta och blanda.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna någon minut per sida (beroende på tjocklek).
  6. Till servering: Lägg upp de bankade kotletterna på tallrikar, toppa med ett stort berg sallad och avokado. Ringla rikligt med majonnäs över och garnera med koriander och rostade sesamfrön. Servera med en limeklyfta.

Foto: Catarina König

Annons