Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rådjur med svartrot och päron i paket

22 sep, 2015
AvCassandra Lindblom
Ett lyxigt paket med rådjur, svartrot och päron passar perfekt till nyår eller andra festliga tillfällen. Håll koll på köttets stekgrad, så du får det som du vill ha det.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rådjur med svartrot och päron i paket.
Rådjur med svartrot och päron i paket.

6 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

3 tjocka svartrötter (à 100 g)

2 msk citronsaft

1 tsk enbär

1 tsk korianderfrön

Salt och svartpeppar

3 msk honung

1 1/2 dl torrt vitt vin

7 cl päronsaft

6 rådjursfiléer (à ca 125 g)

80 g smör

2 msk olivolja

2 små, fasta päron (t ex Conference)

36 kalamataoliver (urkärnade)

18 valnötskärnor (halverade)

6 små stjälkar rosmarin

Hibiskussalt

Gör så här:

Koka upp saltat vatten. Skala svart-rötterna (använd handskar!). Skär av ändarna. Lägg ner svartrötterna i det kokande vattnet, tillsätt citronsaften. Koka på mellanvärme i 12–15 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

Koka under tiden upp enbär, koriander och 1 tsk grovmalen peppar med honung, vin och päronsaft, salta något. Salta och peppra rådjursfiléerna. Värm 20 g smör och olja i en stekpanna och stek filéerna hastigt till en fin yta. Ta filéerna ur pannan. Häll i enbärskoket i pannan och vispa samman med stekskyn från köttet.

Annons

Sätt ugnen på 185°. Dela svartrötterna på mitten och därefter i fyra bitar (på längden). Skär päronen i 12 stavar vardera. Skär bort kärnhuset. Placera 4 svartrotsbitar, 4 päronstavar, 6 oliver och 6 valnötshälfter i mitten av var sitt bakplåtspapper. Placera 1 rådjursfilé, 1 rosmarinstjälk och 10 g smör över varje paket. Häll 3 msk av det vispade spadet i pannan över vardera bit, samla ihop pappret till ett litet paket och knyt ihop med steksnöre. Placera paketen på en plåt. Grädda paketen i 15–20 minuter långt ner i ugnen, kolla köttets stekgrad så du får som du vill ha det. Vid servering, krydda med lite hibiskussalt.

Annons