Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rådjursfilé med pytt, pepparrot och blandsvamp

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Rådjursfilé med pytt och blandsvamp.
Den möra och mjälla rådjursfilén får en välkommen skjuts av pepparroten. Testa att lägga en hög med pepparrot med en rå äggula i mitten på köttet vid servering – jättegott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30–40 minuter

Du behöver:

800 g–1 kg rådjursfilé

svartpeppar från kvarn

6 stora potatisar

4 morötter

1 purjolök

2 gula lökar

1 dl olivolja

2–3 msk smör

300–400 g blandsvamp (eller din egen favoritsvamp)

2 dl svarta kalamataoliver (eller andra smakrika svarta oliver)

salt

1 knippe krusbladig persilja

1 dl färskriven pepparrot

ev 1 äggula per person

Gör så här:

Putsa och peppra filén runt om, lägg åt sidan. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Skär purjolök ganska grovt. Skala och skär den gula löken i mindre bitar. Värm olja och 1 msk smör på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i potatisen och morötterna och stek dem, rör om nästan hela tiden så att de inte bränns. Lägg i svamp, skuren i mindre bitar, samt lök när rotsakerna nästan är färdigstekta. Tillsätt sedan purjolök och slutligen oliver. Salta och peppra. Håll varmt. Stek filén hastigt runt om i smör ca 4–6 minuter för en rosa kärna, lite längre om den ska vara genomstekt. Salta. Servera med grovt hackad persilja och riven pepparrot, eventuellt hopblandad med en äggula.

Rådjursfilé med pytt och blandsvamp.
Rådjursfilé med pytt och blandsvamp.

Av: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons