Rågbröd med fetaostkräm, avokado & dukkah
2 portioner
Du behöver:
2 skivor rågbröd
1 avokado, skivad
2 msk fetaostkräm*
3–4 tsk dukkah*
olivolja
Fetaostkräm:
100 g fetaost, smulad
1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10 %
nymald svartpeppar
Dukkah (ca 1 dl):
4 msk rostade hasselnötter
3 msk vita sesamfrön
2 msk fänkålsfrön
2 msk korianderfrön
Gör så här:
Bred 1 rågad msk fetaostkräm på ett rågbröd. Lägg över avokado. Toppa med dukkah och ringla över olivolja. Servera med ruccola.
Fetaostkräm: Lägg alla ingredienser i en bunke, mixa med stavmixer. Smaka av med peppar.
Dukkah: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Rosta nötterna cirka 20 minuter på en plåt och sesamfröna på en annan plåt cirka 10 minuter. Rör om efter halva tiden. Mortla fänkålsfrön, korianderfrön och sesamfrön fint. Krossa hasselnötterna i en mortel. Blanda ihop allt. Vi väljer att inte ha salt i receptet utan saltar istället råvaran för sig. Förvara i en burk med tättslutande lock.
Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.