Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.
Blåbär och chèvre är en underbar kombination som bara måste provas! Här på rågbröd tillsammans med serranoskinka och ruccola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 skivor danskt rågbröd

50 g rucolasallad

200 g chèvre

4 msk lätt crème fraiche

1 tsk flytande honung

eventuellt salt

4 skivor serranoskinka

färska blåbär

Vinägrett:

1 dl frysta blåbär

1 msk vit balsamicovinäger

1 nypa salt

1 nypa socker

Gör så här:

Skär brödet i fyra ganska tunna skivor. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med honung och eventuellt lite salt. Mosa med en gaffel tills det blir en slät kräm. Tina blåbären och blanda ner balsamicovinäger, lite salt och socker. Lägg på sallad, skinka och bred på rikligt med chèvrekräm. Avsluta med att ringla över blåbärsdressingen. Toppa gärna med färska fina blåbär innan servering.

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.
Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons