Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett
25 jun, 2017
AvRedaktionen
Blåbär och chèvre är en underbar kombination som bara måste provas! Här på rågbröd tillsammans med serranoskinka och ruccola.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 skivor danskt rågbröd
50 g rucolasallad
200 g chèvre
4 msk lätt crème fraiche
1 tsk flytande honung
eventuellt salt
4 skivor serranoskinka
färska blåbär
Vinägrett:
1 dl frysta blåbär
1 msk vit balsamicovinäger
1 nypa salt
1 nypa socker
Gör så här:
Skär brödet i fyra ganska tunna skivor. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med honung och eventuellt lite salt. Mosa med en gaffel tills det blir en slät kräm. Tina blåbären och blanda ner balsamicovinäger, lite salt och socker. Lägg på sallad, skinka och bred på rikligt med chèvrekräm. Avsluta med att ringla över blåbärsdressingen. Toppa gärna med färska fina blåbär innan servering.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips
Annons