Matiga rågvåfflor med varmrökt lax
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Rågvåfflor med varmrökt lax är den perfekta maträtten – god, frasig och mättande! Förutom allt gott som serveras på våfflan så ligger hemligheten i smeten – brynt smör! Det brynta smöret ger nämligen extra gyllene och smakrika våfflor.
Annons
Rågvåfflor med varmrökt lax
Fyllig, frasig och mättande variant på våfflor med klassiska svenska smaker.
4 portioner
Du behöver:
25 g smör
½ dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
Salt
2 dl kallt vatten
1 ½ dl vispgrädde
Topping:
125 g blandad småbladssallat
300 g varmrökt lax
2 dl crème fraiche
1 handfull färsk dill
Gör så här:
- Bryn smöret gyllene tills det doftar nötigt. Låt svalna. Vispa ner rågmjöl, vetemjöl och salt i vattnet. Vispa grädden lätt fluffig och vänd ner i smeten. Rör ner smöret. Låt smeten sätta sig 10 minuter. Grädda sedan gyllene våfflor.
- Skölj och torka sallaten. Dela laxen i mindre bitar med fingrarna. Ta bort eventuella ben. Toppa de ljumna våfflorna med sallat, crème fraiche, lax och dill.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
LÄS MER:
Annons