Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matiga rågvåfflor med varmrökt lax

12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på matiga rågvåfflor med varmrökt lax
Rågvåfflor med varmrökt lax är den perfekta maträtten – god, frasig och mättande! Förutom allt gott som serveras på våfflan så ligger hemligheten i smeten – brynt smör! Det brynta smöret ger nämligen extra gyllene och smakrika våfflor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Rågvåfflor med varmrökt lax

Fyllig, frasig och mättande variant på våfflor med klassiska svenska smaker.

Enkelt recept på matiga rågvåfflor med varmrökt lax

4 portioner

Du behöver:

25 g smör
½ dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
Salt
2 dl kallt vatten
1 ½ dl vispgrädde

Topping:

125 g blandad småbladssallat
300 g varmrökt lax
2 dl crème fraiche
1 handfull färsk dill

Gör så här:

  1. Bryn smöret gyllene tills det doftar nötigt. Låt svalna. Vispa ner rågmjöl, vetemjöl och salt i vattnet. Vispa grädden lätt fluffig och vänd ner i smeten. Rör ner smöret. Låt smeten sätta sig 10 minuter. Grädda sedan gyllene våfflor.
  2. Skölj och torka sallaten. Dela laxen i mindre bitar med fingrarna. Ta bort eventuella ben. Toppa de ljumna våfflorna med sallat, crème fraiche, lax och dill.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann

LÄS MER:

Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto

Frasiga örtvåfflor med räkor

Enkelt grundrecept på brynt smör

Annons