Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räk- och avokadosallad med kokos- och limedressing

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

20 minuter

En ljuvlig dressing som passar till mycket annat också.

3 msk sockerlag

1 burk kokosmjölk

1 dl crème fraiche

2 limer, skal från 2, saft från 1

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

500 g skalade räkor

4 mogna avokador

Gör sockerlagen: Koka 3 msk vatten med 5 msk socker, koka tills sockret löst sig. Ställ av att svalna. Blanda kokosmjölk med crème fraiche, limeskal, limesaft, salt och peppar, och smaka av med sockerlagen. Blanda räkorna med kokos- och limedressingen. Skär avokadon i centimeterstora tärningar. Vänd ner avokadon sist.

Annons