Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räk- och kräftcheesecake på rågbotten

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.
Underbart god cheesecake med räkor och kräftor på rågbotten. Garnera med citronskivor och dill. Lika god till midsommar som till sommarbuffén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 20 minuter + 1 timme i kyl

Botten:

75 g smör

200 g rågbröd

Fyllning:

170 g avrunnen vikt av räkor

170 g avrunnen vikt av kräftstjärtar

2 dl crème fraiche

400 g cream cheese

2 tsk pepparrot på burk (eller färskriven)

rivet skal och saft av 1/2 citron

några stänk chilisås

1 knippe dill (hackad)

1–1/2 rödlök (finhackad)

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Smält smöret och mixa sedan det med brödet i en mixer. Ta en springform och tryck brödmassan i botten på formen. Brödmassan behöver inte nå upp till kanterna. Låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen. Krama ur räkor och kräftstjärtar ordentligt för att sedan hacka dem grovt. Blanda mejeriprodukterna i en bunke och tillsätt efterhand resterande ingredienser. Smaka av och bred ut smeten i formen. Låt stå kallt några timmar och garnera sedan med citronskivor och dill. Dela i lagom stora tårtbitar.

Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.
Räk- och kräftcheesecake på rågbotten.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons