Räkcocktail med avokado
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Så retro, och så rätt. Räkor och avokado – a match made in heaven. Om du frågar mig. Dekorera med fint tärnad grön paprika och en persiljekvist.
Annons
4 personer
Du behöver:
500 g räkor med skal (tinade)
2 avokador
1 salladshuvud (valfri sort)
8–10 cocktailtomater
fintärnad grön paprika och några kvistar persilja (till garnering)
Dressing:
2 msk Heinz chilisås
4 msk majonnäs
2 msk gräddfil
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda chilisås, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Riktigt retro blir såsen med en gnutta konjak. Det är dock en smaksak. Skala räkorna. Skala och tärna avokadon. Fördela salladen i 4 skålar eller glas. Fyll på med räkor och avokado. Lägg på tomaterna och toppa med såsen. Krydda extra med nymalen svartpeppar.
Dekorera på 60-talsvis med fint tärnad grön paprika och en persiljekvist.
Annons