Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.
Fantastisk god och enkel förrätt med räkor och pilgrimsmusslor i vitlöksdoftande chilismör. Servera i små skålar med knapriga krutonger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

24 stora, skalade, råa räkor

16 råa pilgrimsmusslor (halverade)

150 g rumsvarmt smör

1 vitlöksklyfta (pressad)

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

1 msk slätbladig persilja (finhackad + några blad till dekoration)

1 msk dragon (finhackad + några blad till dekoration)

1 citron (rivet skal)

krutonger (till servering)

Gör så här:

Fördela räkor och pilgrimsmusslor i 8 små smörade ugnsfasta formar. Klicka i en skål ner smör, vitlök, chili, örter och citronskal och rör om. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 220°. Klicka det smaksatta smöret över formarna och grädda i ugnen tills räkorna är rosa och pilgrimsmusslorna precis är genomkokta. Strö över resterande örter och servera.

Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.
Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons