Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör
22 dec, 2015
AvRedaktionen
Fantastisk god och enkel förrätt med räkor och pilgrimsmusslor i vitlöksdoftande chilismör. Servera i små skålar med knapriga krutonger.
Annons
8 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
24 stora, skalade, råa räkor
16 råa pilgrimsmusslor (halverade)
150 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
1 msk slätbladig persilja (finhackad + några blad till dekoration)
1 msk dragon (finhackad + några blad till dekoration)
1 citron (rivet skal)
krutonger (till servering)
Gör så här:
Fördela räkor och pilgrimsmusslor i 8 små smörade ugnsfasta formar. Klicka i en skål ner smör, vitlök, chili, örter och citronskal och rör om. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 220°. Klicka det smaksatta smöret över formarna och grädda i ugnen tills räkorna är rosa och pilgrimsmusslorna precis är genomkokta. Strö över resterande örter och servera.
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New
Annons