Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räksallad med avokado, quinoa och krämigt ägg

14 aug, 2018
AvRedaktionen
Räksallad med avokado är en riktig klassiker. Här har vi även adderat quinoa, ärtpuré och ett pocherat ägg som juvelen i kronan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Räksallad med avokado, quinoa och pocherat ägg.
Räksallad med avokado, quinoa och pocherat ägg.

4 personer

Du behöver:

200 g quinoa

4 dl vatten

1 fänkål

2 gurkor

2 salladslökar

1 knippe dill

50 g kapris

1 citron, saften

havssalt

nymald svartpeppar

2 avokador

1 msk vitvinsvinäger

4 ägg

300 g skalade färska räkor

Ärtpuré:

150 g gröna ärter, frysta går bra

2 msk grekisk yoghurt

1 msk citronsaft

havssalt

nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj quinoan och koka enligt anvisning på paketet, ca 20 minuter. Skär fänkålen i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Dela gurkorna på längderna och ta bort kärnhusen. Skär dem därefter i långa tunna skivor.
  2. Hacka salladslök och dill fint och blanda allt med avrunnen kapris och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Skär avokadorna i skivor.
  3. Mixa ärter, grekisk yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en puré med hjälp av en stavmixer.
  4. Koka upp en halv liter vatten i en kastrull, tillsätt vinäger och salt. Vispa upp en virvel i vattnet, knäck ägget och häll ner innehållet mitt i virveln. Fiska försiktigt upp ägget efter 3 minuter, använd gärna en hålslev. Gör likadant med resterande ägg. Byt eventuellt vatten om det blir för grumligt.
  5. Servera salladen med räkor och pocherat ägg. Toppa med ärtpuré.

Recept & foto: Linn Grubbström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons