Räksallad med avokado, quinoa och krämigt ägg
14 aug, 2018
AvRedaktionen
Räksallad med avokado är en riktig klassiker. Här har vi även adderat quinoa, ärtpuré och ett pocherat ägg som juvelen i kronan!
Annons
4 personer
Du behöver:
200 g quinoa
4 dl vatten
1 fänkål
2 gurkor
2 salladslökar
1 knippe dill
50 g kapris
1 citron, saften
havssalt
nymald svartpeppar
2 avokador
1 msk vitvinsvinäger
4 ägg
300 g skalade färska räkor
Ärtpuré:
150 g gröna ärter, frysta går bra
2 msk grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
havssalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skölj quinoan och koka enligt anvisning på paketet, ca 20 minuter. Skär fänkålen i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Dela gurkorna på längderna och ta bort kärnhusen. Skär dem därefter i långa tunna skivor.
- Hacka salladslök och dill fint och blanda allt med avrunnen kapris och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Skär avokadorna i skivor.
- Mixa ärter, grekisk yoghurt, citronsaft, salt och peppar till en puré med hjälp av en stavmixer.
- Koka upp en halv liter vatten i en kastrull, tillsätt vinäger och salt. Vispa upp en virvel i vattnet, knäck ägget och häll ner innehållet mitt i virveln. Fiska försiktigt upp ägget efter 3 minuter, använd gärna en hålslev. Gör likadant med resterande ägg. Byt eventuellt vatten om det blir för grumligt.
- Servera salladen med räkor och pocherat ägg. Toppa med ärtpuré.
Recept & foto: Linn Grubbström
Annons