Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räksallad med mozzarella, matvete, kålrot och mandel

13 jan, 2018
AvRedaktionen
Räksallad med mozzarella, matvete, kålrot och mandel.
Matig räksallad med mozzarella och matvete. Kålrot behöver sötma för att visa sin storhet. Mandeln får en härligt rökt smak när den rostas med soja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 citron, rivet skal och saft

1 msk grönsaksfond

vatten

2 dl matvete

2 dl gröna ärter (tinade)

500 g oskalade räkor

3 msk olivolja

1 stor kålrot (ca 700 g)

smör till stekning

2 msk lönnsirap

1 dl rostad mandel

2 tsk japansk soja

70 g rucola

125 g mozzarella

2 tsk soja

salt och peppar

chiliflakes

Gör så här:

  1. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Häll citronsaft och buljong i ett litermått. Fyll på med vatten till 3 1/2 dl. Koka upp, tillsätt matvete och salt och koka enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna och vänd ner ärterna.
  2. Skala räkorna och blanda med citronskal och olivolja.
  3. Skala och tärna eller skiva kålroten. Stek den i smör tills den är mjuk med en kärna i mitten. Häll på sirapen.
  4. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Häll på japansk sojan och ta av från värmen. Hacka mandlarna grovt när de svalnat något.
  5. Blanda på ett fat matvete, soja, rucola, kålrot, och mozzarella i bitar. Toppa med räkor och mandlar. Strö över lite chiliflakes.
Räksallad med mozzarella, matvete, kålrot och mandel.
Räksallad med mozzarella, matvete, kålrot och mandel.

Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons