Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räksallad med sparris & cashewnötter

26 jun, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Förrätt

Tid: 15 minuter

Salladen är smaksatt med den goda kryddan furikake, som är rostade saltade sesamfrön och flingor av alger. Supergott till skaldjur, sallader och varma grönsaker. Furikake säljs i hälsokostbutiker, GI-butiker och japanska butiker.

20–30 stora räkor (gärna med skalet kvar på stjärten)

1 knippe färsk grön sparris

smör (till stekning)

1 näve rostade cashewnötter (osaltade, som du steker själv)

1 msk furikake

salladsblad

citronsaft

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dessa i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av. Hetta upp lite smör i en panna, lägg i räkor, sparris och nötter. Fräs detta i någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd, och dofta furikake över alltsammans. Avsluta med några droppar citronsaft, olivolja, lite flingsalt och lite nymald svartpeppar. Servera salladen varm eller ljummen.

 

Annons