Räksallad med sparris & cashewnötter
4 personer
Förrätt
Tid: 15 minuter
Salladen är smaksatt med den goda kryddan furikake, som är rostade saltade sesamfrön och flingor av alger. Supergott till skaldjur, sallader och varma grönsaker. Furikake säljs i hälsokostbutiker, GI-butiker och japanska butiker.
20–30 stora räkor (gärna med skalet kvar på stjärten)
1 knippe färsk grön sparris
smör (till stekning)
1 näve rostade cashewnötter (osaltade, som du steker själv)
1 msk furikake
salladsblad
citronsaft
olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dessa i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av. Hetta upp lite smör i en panna, lägg i räkor, sparris och nötter. Fräs detta i någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd, och dofta furikake över alltsammans. Avsluta med några droppar citronsaft, olivolja, lite flingsalt och lite nymald svartpeppar. Servera salladen varm eller ljummen.