Råmarinerade pilgrimsmusslor med mangosalsa
25 aug, 2023
AvLouisa Lorang
Servera gärna dina råmarinerade pilgrimsmusslor i skalet – det blir både vackert och gott!
Annons
Råmarinerade pilgrimsmusslor med mangosalsa
Smaksätt pilgrimsmusslorna med lime, chili och koriander.
6 stycken
Annons
Du behöver:
2 salladslökar
½ mango
1 färsk grön chili
1 handfull färsk koriander
½ dl pressad limesaft
6 stora pilgrimsmusslor i skal
Gör så här:
- Skölj och hacka salladslöken fint. Skala den halva mangon och skär fruktköttet i små tärningar. Skölj chilin och skär den i tunna skivor. Skölj och hacka koriandern fint. Blanda koriander, chili, mango och salladslök med limesaft i en skål.
- Öppna musslorna med en vass kniv. Avlägsna försiktigt den vita musslan från skalet och skär bort den något hårda muskeln på sidan av musslan (den har samma vita färg som själva musslan). Om det finns rom i musslorna kan du försiktigt skära ut den och använda den i rätten. Kassera muskeln och rengör musselskalen.
- Skär musslorna i tunna skivor och blanda dem med limemarinaden. Servera rätten i musselskalen och servera genast.
- Tips: Om du inte har tillgång till färska pilgrimsmusslor i skal kan du använda frysta musslor utan skal och servera dem på små tallrikar istället. Alternativt kan du köpa skalade pilgrimsmusslor hos en fiskhandlare.
Foto: Lene Samsø
Annons