Ramen med edamame och halstrad tonfisk
25 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det här är en ramensoppa gjord på en enkel grönsaksbuljong serverad med lätthalstrad tonfisk, krispig broccoli och edamamebönor. Toppas med koriander, för den som gillar det!
Annons
Ramen med edamame och halstrad tonfisk
Ramen med lätthalstrad tonfisk – en klar favorit.
4 portioner
DU BEHÖVER:
300 g färsk MSC-märkt tonfisk
Olivolja, till stekning
1 broccoli
5 dl färdig grönsaksbuljong
200 g frysta edamamebönor
50 g nudlar
1 knippe färsk koriander
50 g wakame, marinerad tångsallad (kan uteslutas)
Senapsmarinad:
2 msk rapsolja
4 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär tonfisken i avlånga bitar på cirka 3X10 cm. Hetta upp oljan i en stekpanna och halstra tonfisken hastigt, så den får lite yta men ändå behåller en rå, rosa kärna.
- Rör ihop olja, senap, honung och salt och peppar. Bred blandningen på den halstrade tonfisken, svep in den tajt i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
- Skölj och skär broccoli i buketter. Koka upp buljongen och låt broccolin koka i 2 minuter, tillsätt sedan edamamebönor och koka vidare i 1 minut. Ta från värmen.
- Koka upp nudlarna i en annan kastrull enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och lägg i botten på fyra skålar. Häll över buljongen med broccoli och edamame. Toppa med tonfisk skuren i bitar samt koriander och tångsallad.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard
Annons