Rårissallad med blomkål och räkor
Rårissallad med blomkål och räkor
4 personer
1 dl råris
1 dl vildris
4 majrovor
smör och olja till stekning
salt
svartpeppar
1 rödlök
1/2 blomkålshuvud
1 knippe bladpersilja
ca 1/2 liter måla (går att ersätta med bladspenat eller rucola)
4 dl färska skalade räkor
remouladsås:
1 dl pickles
1 liten purjolök
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk curry
2 msk pepparrot (från tub)
citronsaft
Koka rå- och vildris. Skär majrovorna i skivor och bryn dem gyllenbruna i lite smör och olja. Salta och peppra. Skala och hacka löken och vänd i. Blanda ner riset och bryn allt. Dela blomkålen i små buketter och plocka persiljan. Blanda ner blomkålen och mållan i riset. Vänd i räkorna och persiljan strax före servering. Smaksätt med salt och peppar. Hacka pickles, skölj purjolöken och skär den tunt. Blanda pickles, purjolök, majonnäs och crème fraiche i en skål. Rör ner curry och pepparrot. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
Av Tina Nordström