Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rårissallad med blomkål och räkor

17 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0702-SALLAD

Rårissallad med blomkål och räkor

4 personer

1 dl råris

1 dl vildris

4 majrovor

smör och olja till stekning

salt

svartpeppar

1 rödlök

1/2 blomkålshuvud

1 knippe bladpersilja

ca 1/2 liter måla (går att ersätta med bladspenat eller rucola)

4 dl färska skalade räkor

remouladsås:

1 dl pickles

1 liten purjolök

1 dl majonnäs

2 dl crème fraiche

1 msk curry

2 msk pepparrot (från tub)

citronsaft

Koka rå- och vildris. Skär majrovorna i skivor och bryn dem gyllenbruna i lite smör och olja. Salta och peppra. Skala och hacka löken och vänd i. Blanda ner riset och bryn allt. Dela blomkålen i små buketter och plocka persiljan. Blanda ner blomkålen och mållan i riset. Vänd i räkorna och persiljan strax före servering. Smaksätt med salt och peppar. Hacka pickles, skölj purjolöken och skär den tunt. Blanda pickles, purjolök, majonnäs och crème fraiche i en skål. Rör ner curry och pepparrot. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.

Av Tina Nordström

Annons