Råstekt sparris med apelsin och trevisanosallad
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
600 g vit sparris
2 ekologiska apelsiner
1 trevisanosalladshuvud
3 msk olivolja
50 g socker
1 msk vit balsamvinäger
1 bunt vattenkrasse
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skala sparrisen och bryt bort den nedre träiga delen. Tvätta apelsinerna noga. Skär det yttersta skalet (som sparas) av 1 apelsin, och pressa ur saften. Filea klyftorna av den andra apelsinen. Skölj och torka salladen. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs snabbt upp sparrisen. Strö över sockret och värm tills det karamelliserats. Häll över vit balsamvinäger och saften från apelsinen, täck med ett lock och låt koka i cirka 8–10 minuter. Tillsätt apelsinfi léer och -skal, smaka av med salt och peppar. Lägg upp sallad på ett fat och arrangera sparrisen med tillbehören. Servera genast.