Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Råstekt sparris med apelsin och trevisanosallad

16 feb, 2014
AvSofie Nyblin
En fräsch och färgstark sallad där sockret och det syrliga i apelsinen och balsamvinägern balanserar fint mot sparrissmaken. Trevisanosallad kan ersättas med en endive och lite rosésallad. Vattenkrasse kan ersättas med rucola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Råstekt sparris med apelsin och trevisanosallad.
Råstekt sparris med apelsin och trevisanosallad.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

600 g vit sparris

2 ekologiska apelsiner

1 trevisanosalladshuvud

3 msk olivolja

50 g socker

1 msk vit balsamvinäger

1 bunt vattenkrasse

salt och svartpeppar

Gör så här:

Skala sparrisen och bryt bort den nedre träiga delen. Tvätta apelsinerna noga. Skär det yttersta skalet (som sparas) av 1 apelsin, och pressa ur saften. Filea klyftorna av den andra apelsinen. Skölj och torka salladen. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs snabbt upp sparrisen. Strö över sockret och värm tills det karamelliserats. Häll över vit balsamvinäger och saften från apelsinen, täck med ett lock och låt koka i cirka 8–10 minuter. Tillsätt apelsinfi léer och -skal, smaka av med salt och peppar. Lägg upp sallad på ett fat och arrangera sparrisen med tillbehören. Servera genast.

Annons