Ravioli med blomkål och pancetta
13 jan, 2020
AvRedaktionen
Ute efter en snabb och matig pastarätt? Denna ravioli med blomkål och knaprig pancetta är en favorit!
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g pancetta eller bacon i skivor
600 g blomkål
500 g ravioli med ostfyllning
2 msk smör till stekning
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 stor handfull hackad persilja
20 mandlar
Ca 40 g färskriven parmesan
Gör så här:
- Stek pancettan och låt sedan fettet droppa av på hushållspapper.
- Dela blomkålen i buketter.
- Koka raviolin.
- Stek blomkålen gyllene i smör.
- Tillsätt lite av kokvattnet från pastan och stek blomkålen till al dente konsistens.
- Vänd ner raviolin i blomkålen och smaka av med salt och peppar.
- Servera i djupa tallrikar, strö hackad persilja, krispig pancetta, hackade mandlar och riven parmesan över.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons