Ravioli med gräslök och honungsbakad lax
14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Inget slår hemgjord ravioli! Särskilt inte om den serveras med honungsbakad lax och gröna grönsaker.
Annons
Ravioli med gräslök och honungsbakad lax
Gräslök ger grönska och lite sting till pastan.
6 personer
Annons
Du behöver:
Ravioli:
200 g durumvetemjöl
2 stora ägg
50 g parmesan
125 g ricotta
25 g gräslök
Honungsbakad lax:
1 ekologisk citron
50 g färsk spenat
800 g färsk laxsida utan ben
75 g rumsvarmt smör
Salt och nymald peppar
2 msk flytande honung
Tillbehör:
300 g färsk grönkål eller sparrisbroccoli
50 g smör
Gör så här:
- Börja med raviolin. Häll mjölet i en stor skål och gör en grop i mitten. Knäck äggen i gropen och vispa ihop med en gaffel. Knåda degen smidig, ca 10 minuter. Plasta in och lägg kallt.
- Finriv parmesanosten och blanda med ricottan i en skål. Finhacka gräslöken och rör ner. Kavla ut pastadegen i pastamaskin eller på mjölat bord till den är 2–3 mm tunn. Stansa ut cirklar med t ex ett glas. Fördela ca 1 tsk ricottatfyllning mitt på varje cirkel. Fukta den yttersta kanten runt om och vik ihop cirklarna till halvmånar. Tryck ihop längs kanten med en gaffel. Låt torka 30minuter.
- Gör laxen under tiden. Sätt ugnen på 200°. Finriv citronskalet och pressa ur saften. Skölj och finhacka spenaten. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Blanda smöret med citronskal och spenat och fördela på laxsidan. Salta och peppra. Droppa över citronsaft och honung. Baka i ugnen 15–18minuter.
- Skölj och grovhacka grönkålen. Stek den mjuk i smör ca 5 minuter. Salta och peppra.
- Koka raviolin 2 minuter i lättsaltat vatten. Servera raviolin med honungsbakad lax och grönkål.
Recept och foto: Skovdal nordic
Annons