Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ravioli med gräslök och honungsbakad lax

14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på ravioli med gräslök och honungsbakad lax
Inget slår hemgjord ravioli! Särskilt inte om den serveras med honungsbakad lax och gröna grönsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Ravioli med gräslök och honungsbakad lax

Gräslök ger grönska och lite sting till pastan.

Ravioli med gräslök passar gott ihop med honungsbakad lax

6 personer

Annons

Du behöver:

Ravioli:

200 g durumvetemjöl
2 stora ägg
50 g parmesan
125 g ricotta
25 g gräslök

Honungsbakad lax:

1 ekologisk citron
50 g färsk spenat
800 g färsk laxsida utan ben
75 g rumsvarmt smör
Salt och nymald peppar
2 msk flytande honung

Tillbehör:

300 g färsk grönkål eller sparrisbroccoli
50 g smör

Gör så här:

  1. Börja med raviolin. Häll mjölet i en stor skål och gör en grop i mitten. Knäck äggen i gropen och vispa ihop med en gaffel. Knåda degen smidig, ca 10 minuter. Plasta in och lägg kallt.
  2. Finriv parmesanosten och blanda med ricottan i en skål. Finhacka gräslöken och rör ner. Kavla ut pastadegen i pastamaskin eller på mjölat bord till den är 2–3 mm tunn. Stansa ut cirklar med t ex ett glas. Fördela ca 1 tsk ricottatfyllning mitt på varje cirkel. Fukta den yttersta kanten runt om och vik ihop cirklarna till halvmånar. Tryck ihop längs kanten med en gaffel. Låt torka 30minuter.
  3. Gör laxen under tiden. Sätt ugnen på 200°. Finriv citronskalet och pressa ur saften. Skölj och finhacka spenaten. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Blanda smöret med citronskal och spenat och fördela på laxsidan. Salta och peppra. Droppa över citronsaft och honung. Baka i ugnen 15–18minuter.
  4. Skölj och grovhacka grönkålen. Stek den mjuk i smör ca 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Koka raviolin 2 minuter i lättsaltat vatten. Servera raviolin med honungsbakad lax och grönkål.

Recept och foto: Skovdal nordic

Annons