Raw chokladmousse
10 feb, 2015
AvRedaktionen
Det perfekta receptet på raw chokladmousse. Toppa med kakao, choklad, kokos eller nötter. God att servera med ett glas mörk rom!
Annons
ca 12 portioner
Du behöver:
200 g cashewnötter, osaltade
100 g katrinplommon
200 g råchoklad, 70 %
100 g kokosgrädde (ca 1 dl)
20 g agavesirap (ca 1 msk)
Att strö över:
Kakaonibs, hackad råchoklad, kokos eller hackade cashewnötter
Gör så här:
- Blötlägg nötter och plommon i separata skålar med kallt vatten som får stå i rumstemperatur med lock över natten.
- Häll av vattnet, mixa nötter och plommon var för sig.
- Hacka och smält chokladen.
- Blanda de mixade nötterna och plommonen med kokosgrädden, rör i chokladen och söta med agavesirap.
- Fördela moussen i portionsglas och strö över kakaonibs, hackad choklad, kokos eller hackade cashewnötter.
Annons