Raw wraps med falafel, hummus och avokado
2 portioner
Du behöver:
4 Hälsans Kök falafel
4 stora valfria kålblad
1/2 dl alfalfagroddar
Hummus med rökt paprikaolja:
1/2 dl hummus (färdig eller gör egen)
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk olivolja
örtsalt
Avokadosmash:
1 avokado
1 tsk citronsaft
1 tsk chiliflakes
Morotssallad:
1 morot
1 msk hackad mynta
1 tsk olivolja
1 tsk citronsaft
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in falafeln i ugnen ca 15 minuter eller tills gyllene och krispiga. Lägg upp i en skål.
2. Skölj och torka kålbladen och lägg dem på en tallrik. Lägg alfa-alfagroddarna i en skål.
3. Lägg hummusen i en skål, toppa med rökt paprikapulver, örtsalt och olivolja.
4. Mosa avokadon med en gaffel i en skål. Blanda i citronsaft och chili- flakes.
5. Skala och riv moroten i en skål. Tillsätt mynta, olivolja, citronsaft och salt och blanda till en sallad.
6. Skölj och skär zucchini i långa nudelliknande strängar med hjälp av en kniv eller en spiralizer (spiralizer är en köksmaskin som gör nudlar av grönsaker)
7. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i zucchininudlar och låt koka i ca 1 minut. Sila av och blanda med tomatsåsen. Riv lite parmesan över och servera.
Receptet är framtaget av bloggen Brooklyn Kitchen för Hälsans kök.