Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Njut av ljuvliga rawbollar med blåbär och nypon

08 sep, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Nyttiga, goda och energirika rawbollar med två olika smaksättningar. Vad sägs om nypon och choklad eller blåbär och lakrits? Gör en sats och ta med i väskan så har du mellanmål för hela veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Både nyponsoppa och blåbärssoppa är två favoriter under hösten. Varma som kalla, som de är eller med en skopa glass. Har du testat att baka med sopporna? Att göra egna rawbollar är ett enkelt sätt att få i sig nyttig energi nu när dagarna blir kortare och kvällarna längre. Här är två recept med smak av nypon och choklad samt blåbär och lakrits.

Läs också: Så gör du ”nyttig” raw-rock road

Rawbollar med nypon & choklad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Cirka 25 st bollar

Du behöver:

2 dl sötmandel

2 dl havregryn

12 st urkärnade, mjuka dadlar (200 g)

1 dl nyponsoppa

2 msk kakao

Strössel

Kokosflingor

Eventuellt hackade nyponskal eller nyponpulver

Annons

Gör så här:
Mixa sötmandel och havregryn till fina smulor. Lägg i dadlar och kör smuligt. Tillsätt nyponsoppa och kakao och kör till en tjock smet. Forma till bollar och rulla i kokos och nyponpulver eller nyponskal. Ställ kallt i cirka 30 minuter. Förvara svalt.

Läs också: Raw kladdkaka med endast tre ingredienser

Rawbollar med blåbär och lakrits

Cirka 20 st bollar

Du behöver:

2 dl skalade pistagenötter

1 dl dinkelflingor

6 mjuka, torkade fikon (100 g)

1 dl torkade blåbär (70 g)

1 krm äkta vaniljpulver

1 dl blåbärssoppa

Strössel

Kokosflingor

Lakritspulver

Finhackade pistagenötter

Gör så här:

Mixa pistagenötter och dinkelflingor till fina smulor. Klipp fikonen i mindre bitar och lägg i tillsammans med blåbär och vaniljpulver, kör smuligt. Tillsätt blåbärssoppan och mixa till en tjock smet. Forma till bollar, rulla i kokos, lakritspulver och pistagenötter. Ställ kallt i cirka 30 minuter. Förvara svalt.

Recept och bilder: Sagolika fruktsoppor

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons