Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter
31 jan, 2018
AvRedaktionen
Marockansk granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter. Gott och mättande som huvudrätt, men kan även serveras som tillbehör eller på en buffé.
Annons
2 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
2 små sötpotatisar (i bitar)
2 rödlökar (skalade, i klyftor)
1 stor palsternacka (skalad, i bitar)
2 stora morötter (skalade, i bitar)
1 msk ras el hanout
1 msk jungfruolivolja
salt och peppar
100 g babyspenat
1 dl granatäpplestjärnor
50 g fetaost, light
4 msk sherryvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg alla rotsaker i en stor skål och rör ner ras el hanout-kryddan, olivolja. Salta och peppra. Lägg upp i ett enda lager på plåten. Rosta i ugnen och rör om då och då i cirka 40 minuter eller tills rotsakerna mjuknat.
Låt svalna i 10 minuter, blanda sedan rotsakerna med spenat, feta och granatäpplen. Ringla över lite extra olivolja och salta och peppra.
Annons