Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter

31 jan, 2018
AvRedaktionen
Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.
Marockansk granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter. Gott och mättande som huvudrätt, men kan även serveras som tillbehör eller på en buffé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

2 små sötpotatisar (i bitar)

2 rödlökar (skalade, i klyftor)

1 stor palsternacka (skalad, i bitar)

2 stora morötter (skalade, i bitar)

1 msk ras el hanout

1 msk jungfruolivolja

salt och peppar

100 g babyspenat

1 dl granatäpplestjärnor

50 g fetaost, light

4 msk sherryvinäger

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg alla rotsaker i en stor skål och rör ner ras el hanout-kryddan, olivolja. Salta och peppra. Lägg upp i ett enda lager på plåten. Rosta i ugnen och rör om då och då i cirka 40 minuter eller tills rotsakerna mjuknat.

Låt svalna i 10 minuter, blanda sedan rotsakerna med spenat, feta och granatäpplen. Ringla över lite extra olivolja och salta och peppra.

Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.
Granatäpplesallad med fetaost och rostade rotfrukter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons