Recept på drinkar med Amarula Cream
Den Stella-nominerade bartendern Bella Porcile har komponerat två somriga drinkar med den hyllade gräddlikören Amarula Cream som bas. Den ena bygger på smaker av havtorn, vanilj och kokos och den andra bjuder på toner av marulafrukt och svartvinbär.
Spana in recepten nedan och låt dig inspireras! Kanske hittar du en ny favoritdrink till sommaren?
Så gör du drinkar med smak av Amarula Cream
Amarula Berry Colada
1 drink
Du behöver:
- 4 cl Amarula Cream
- 2 cl rom
- 5 cl havtornssirap
- 8 cl kokosmjölk
- Kolasås
- Kokosflingor
- Ringblomma
Havtornssirap:
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 3 dl havtorn
- 1 vaniljstång
Gör så här:
Börja med havtornssirapen genom att lösa upp socker i en kastrull med vatten. Addera sedan havtorn och vanilj från vaniljstången. Dra bort kastrullen från plattan när det börjar koka och sila och pressa sedan lätt för att få ut all vätska.
Nu är det dags för drinken! Börja med att måtta upp Amarula Cream, rom, havtornssirap samt kokosmjölk i en shaker. Fyll sedan upp med is och skaka hårt i 5 sekunder eller tills shakern känns kall. Blanda kokosflingor med bladen från ringblomman. Doppa glaset i kolasås och sedan kokosflingorna. Avsluta med att fylla upp glaset med is och sila drinken över isen.
Amarula Currant Rose Fizz
1 drink
Du behöver:
- 5 cl Amarula Cream
- 5 cl svartvinbärssirap
- 3 cl soda
- Svartvinbärspulver
- Svartvinbärskrisp
Svartvinbärssirap:
- 3 dl vatten
- 3 dl svartvinbär
- 2 dl socker
Gör så här:
Börja med svartvinbärssirapen genom att lösa upp socker i en kastrull med vatten. Addera sedan svartvinbär och dra bort kastrullen från plattan när det börjar koka. Sila och pressa lätt för att få ut all vätska. Klart!
Påbörja sedan krispet och pulvret genom att bre ut bärresterna från sirapen på ett bakplåtspapper. Spraya med fett för att det inte ska fastna. Torka sedan i ugn cirka 10 timmar på 50 grader. Ta ut innan det blir för torrt och torka en del av krispet tills det är helt torrt. Gör då det till pulver med hjälp av en kryddkvarn.
Nu till drinken! Mät upp Amarula Cream och svartvinbärssirap i shaker och skaka hårt tillsammans med is. Dubbelsila ner i glas och toppa med lite soda. Avsluta med att pudra över svartvinbärspulver och fäst en kvist brudslöja och svartvinbärskrisp på kanten med en klämma.
Foto: Foto: Malin Fränberg, Matbyrån och Evan Pantiel