Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Recept: Drinkar med prosecco – så gör du

31 mar, 2021
Tre färgrika drinkar med prosecco
Bubbel eller drink, drink eller bubbel? Varför inte välja båda! Här tipsar vi om tre våriga proseccodrinkar att göra hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Så gör du drinken American FloatBrand logo
Så gör du drinken American Float

Bartendern Stefan Bråstad har tillsammans med det italienska vinhuset Mionetto och restaurang Milles i Stockholm tagit fram tre bubbliga drinkar att skåla in våren med.

Blodapelsin, lemon curd och äppellikör är tre av ingredienserna som står i centrum – vilken blir din favorit? Spana in recepten nedan:

Recept: Drinkar med prosecco

Mionetto Pino Fino Fresco

Grön drink med mynta

1 glas

Annons

Du behöver:

5-6 blad mynta

4 cl vodka

3 cl citronjuice

1 cl äppellikör

2 cl äppeljuice

Mionetto prosecco

Is

Gör så här:

1. Fyll en shaker med hackade myntablad, vodka, citronjuice, äppellikör, äppeljuice och massor av is.

2. Skaka sedan shakern hårt för att få fram smakerna i myntan.

3. Fyll ett rocksglas med is och sila över drinken. Toppa med iskall Mionetto och garnera med limehjul och en myntakvist innan servering.

Mionetto Lemon Meringue Spritz

Gul drink med citron

1 glas

Du behöver:

Annons

4 cl vodka

2 cl pressad citron

1 cl Limoncello

1 cl sockerlag

2 msk lemon curd

2 cl äggvita

Mionetto prosecco

Is

Gör så här:

1. Häll vodka, citronjuice, sockerlag, lemon curd och äggvita i en shaker.

2. Torrskaka sedan alla ingredienser utan is, och avsluta med att skaka en gång till med is.

3. Lägg krossad is i ett cocktailglas och sila över drinken. Toppa med iskall Mionetto, och eventuellt maraschinobär och en citrontwist.

Mionetto Sgroppino

Drink med blodapelsin

1 glas

Du behöver:

Annons

4 cl vodka

1 kula blodapelsinsorbet

Mionetto prosecco

Gör så här:

1. Placera en kula sorbet i ett proseccoglas.

2. Häll sedan över vodkan och toppa med iskall Mionetto. Garnera med en blodapelsinklyfta.

Tips! Vill du göra egen blodapelsinsorbet kan du blanda 100 ml färskpressad blodapelsinjuice med 100 g socker i en panna till dess att sockret lösts upp. Låt därefter svalna och avsluta med att hälla krämen i en glassmaskin eller i en ask som du placerar i frysen. Ta ut och rör en gång i timmen tills att konsistensen är fast.

Sugen på att smaka men opepp på att blanda själv? Samtliga drinkar går att beställa på Milles uteservering i vår. Restaurangen ligger på Strandvägen 1 i Stockholm.

Foto: Mionetto

Annons