GT-glubbel –julens festligaste och enklaste drink
Tidigare förknippade vi mest juldryck med den klassiska glöggen. Men med åren har allt fler nyheter och smaker lanserats. Nu ser vi hotshots med glögg, sours med smak av jul och andra tappningar där julens smak har nått glaset.
I år gör Swedish tonics ekologiska gin & tonic-glögg comeback och den passar perfekt att blanda ihop med bubbel.
–Vi fortsätter att ge julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i ett harmoniskt möte med den varma men inte alltför söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish tonic.
Glöggen är ekologisk och tillverkad av svenska råvaror. Basen består av Swedish tonics tonicsirap, gin samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar och stjärnanis. En kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.
Glöggen kan serveras både varm och kall. Allt efter tycke, smak och tillfälle. Glöggen finns tillgänglig i en alkoholfri variant samt en tolv procentig flaska.
Så gör du GT-glubbel
Vad låter mer läskande än kombinationen glögg, gin och tonic plus bubbel? Ja, vi föredrar att servera den ihop med bubbel för en ännu festligare tvist! Och GT-glubbel blir lika gott med eller utan alkohol!
1 drink
Du behöver:
- 12 cl kall GT-glögg
- 4 cl bubbel
- Is
- Apelsinskiva
- Tranbär
- Rosmarin
- Citruszest
Gör så här:
Fyll ett glas med is, addera välkyld GT-glögg och toppa med bubbel. Garnera med apelsinskiva, tranbär, en rosmarinkvist och lite citruszest. Servera!
Foto: TT