Så gör du sommarens godaste iskaffedrinkar – med smak av kokos
Vill du uppgradera din bartenderkunskaper? Nu kommer Nespresso med en härlig sommarnyhet: kaffekapsel med smak av kokos – perfekt att ha som bas till somriga iskaffedrinkar. Tropical coconut flavour från Nespresso beskriv ha en "härligt fräsch smak av kokos som balanseras av rostade karamelltoner från latinamerikanska och afrikanska arabicabönor." Låter ljuvligt, eller hur?
Kapslarna kostar 72 kr/10 stycket för Verturo och 52 kr/10 stycken för Orginal.
Recept: TRE SVALKANDE SOMMARDRINKAR MED KAFFE OCH KOKOS
Espresso martini 2.0
Den trendiga drinken i en uppdaterad version!
Ingredienser
3 cl kall espresso
4 cl kall Nespresso tropical coconut flavour
3 cl kaffelikör, förslagsvis Kahlúa eller Malibu
3 cl vodka
Gör så här:
Häll samtliga ingredienser i en shaker och skaka ordentligt. Kom ihåg att kaffet ska vara helt kallt. Häll upp i martiniglas och toppa med några kokoschips istället för kaffebönor.
Licor 43, kokos edition
En svalkande, tropisk dröm!
Ingredienser:
3 cl kall espresso
3 ck kall Nespresso tropical coconut flavour
5 cl Licor 43, orginal kryddlikör
Kokosgrädde (valfritt)
Isbitar
Gör så här:
Fyll halva glaset med is, häll på likören och fyll därefter på med espresson och kokoskaffet – drinken skiktar sig snyggt (men rör om innan du tar första klunken). Toppa med ett tunt lager kokosgrädde för en extra tropisk smak!
Iskaffe de México
Iskaffe när den är som bäst!
Ingredienser:
3 cl Tequila
3 cl Licor 43
6 cl kall Nespresso tropical coconut flavour
2 cl sockerlag
Isbitar
Mjölk (vanlig, kokosgrädde, soja- elle mandelmjölk är valfritt)
Gör så här:
Skaka kaffe, licor 43, tequila och sockerlag ordentligt i en shaker. Kom ihåg att kaffet ska vara riktigt kallt! Fyll halva glaset med isbitar och häll upp (sila) innehållet från shakern. Fyll upp resterande del av glaset med valfri mjölk. Vill du föra tankarna till en tropisk strand ersätter du mjölk med kokosgrädde.
Foto: TT och Nespresso