Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling i thailändsk grön curry

12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på kyckling i grön curry
Låt kycklingen puttra med kokosmjölk och kryddor, det är så du får en riktigt smakrik grön curry. Precis som i Thailand... Nästan i alla fall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Last night in SwedenBrand logo
Så gör du drinken Last night in Sweden

Kyckling i grön curry

Den här klassiska thairätten funkar också superbra med fläskfilé eller tofu.

Bjud på kyckling i grön curry

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk grön currypasta
2 tsk smakneutral olja till stekning
2 förpackningar kokosmjölk, ca 800 g
1 broccoli
1 burk konserverade bambuskott
1 lime
3 msk fisksås

Till servering:

4 dl svart ris
2 msk kokoschips
1 handfull färsk thaibasilika
Limeklyftor

Gör så här:

  1. Börja med att koka det svarta riset enligt anvisning på förpackningen. Putsa kycklingfiléerna och skär i ca 1 ½ cm tjocka skivor.
  2. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöken och ingefäran och riv bägge fint. Stek lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja i en stekpanna med höga kanter i ett par minuter. Lägg ner kycklingen och bryn den tills genomstekt. Häll på kokosmjölk och låt puttra i 10 minuter.
  3. Skölj broccolin och dela den i små buketter. Låt koka med i pannan till den blir al dente. Låt bambuskotten rinna av och tillsätt sedan i pannan tills de blir varma. Smaka av med limesaft och fisksås.
  4. Fördela det svarta riset i skålar. Toppa med grön curry-blandningen, kokos, thaibasilika och lime skuren i klyftor.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons