Kyckling i thailändsk grön curry
12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Låt kycklingen puttra med kokosmjölk och kryddor, det är så du får en riktigt smakrik grön curry. Precis som i Thailand... Nästan i alla fall.
Annons
Kyckling i grön curry
Den här klassiska thairätten funkar också superbra med fläskfilé eller tofu.
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk grön currypasta
2 tsk smakneutral olja till stekning
2 förpackningar kokosmjölk, ca 800 g
1 broccoli
1 burk konserverade bambuskott
1 lime
3 msk fisksås
Till servering:
4 dl svart ris
2 msk kokoschips
1 handfull färsk thaibasilika
Limeklyftor
Gör så här:
- Börja med att koka det svarta riset enligt anvisning på förpackningen. Putsa kycklingfiléerna och skär i ca 1 ½ cm tjocka skivor.
- Skala och hacka löken fint. Skala vitlöken och ingefäran och riv bägge fint. Stek lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja i en stekpanna med höga kanter i ett par minuter. Lägg ner kycklingen och bryn den tills genomstekt. Häll på kokosmjölk och låt puttra i 10 minuter.
- Skölj broccolin och dela den i små buketter. Låt koka med i pannan till den blir al dente. Låt bambuskotten rinna av och tillsätt sedan i pannan tills de blir varma. Smaka av med limesaft och fisksås.
- Fördela det svarta riset i skålar. Toppa med grön curry-blandningen, kokos, thaibasilika och lime skuren i klyftor.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons