3 recept med jordgubbar – både salt och sött
17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Solmogna, röda, smakrika – äntligen är det säsong för jordgubbar! Underbara till både salta och söta rätter. Här är våra godaste förslag.
Annons
I Sverige skördas cirka 20 000 ton jordgubbar per år. Denna lilla röda gubbe är inte bara fullproppad med c-vitamin och andra antioxidanter, den är ju också söt, god och går att använda till massor. Att jordgubben passar extremt bra med grädde är sen gammalt, våga testa att lägga den i maten! Varför inte balsamicobaka dem och servera med sprödstekt torsk? Eller skiva och rulla in i en vietnamesisk sommarrulle? Till sist bjuder vi på ett klassiskt recept på en jordgubbscheesecake, en gammal goding vi aldrig tröttnar på!
Annons
SPRÖDSTEKT TORSK MED BALSAMICOBAKADE JORDGUBBAR
Fiskens milda smak får skjuts av den skarpa sötman från balsamicobakade gubbar.
Till recept>>
SOMMARRULLAR MED JORDGUBBAR OCH LAX
Perfekt som lätt lunch eller fin förrätt en varm dag.
Till recept>>
KLASSISK JORDGUBBSCHEESECAKE
Välkomna värmen med en efterlängtad cheesecake där vår populäraste gubbe spelar huvudrollen!
Till recept>>
Annons