Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 recept med jordgubbar – både salt och sött

17 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
3 recept på solmogna jordgubbsfrestelser
Solmogna, röda, smakrika – äntligen är det säsong för jordgubbar! Underbara till både salta och söta rätter. Här är våra godaste förslag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

I Sverige skördas cirka 20 000 ton jordgubbar per år. Denna lilla röda gubbe är inte bara fullproppad med c-vitamin och andra antioxidanter, den är ju också söt, god och går att använda till massor. Att jordgubben passar extremt bra med grädde är sen gammalt, våga testa att lägga den i maten! Varför inte balsamicobaka dem och servera med sprödstekt torsk? Eller skiva och rulla in i en vietnamesisk sommarrulle? Till sist bjuder vi på ett klassiskt recept på en jordgubbscheesecake, en gammal goding vi aldrig tröttnar på!

Annons

SPRÖDSTEKT TORSK MED BALSAMICOBAKADE JORDGUBBAR

Fiskens milda smak får skjuts av den skarpa sötman från balsamicobakade gubbar.

Till recept>>

Recept på sprödstekt torsk med balsamicobakade jordgubbar

SOMMARRULLAR MED JORDGUBBAR OCH LAX

Perfekt som lätt lunch eller fin förrätt en varm dag.

Till recept>>

Gör dina egna sommarrullar med jordgubbar och lax

KLASSISK JORDGUBBSCHEESECAKE

Välkomna värmen med en efterlängtad cheesecake där vår populäraste gubbe spelar huvudrollen!

Till recept>>

Baka en klassisk jordgubbscheesecake
Annons