6 recept med prima primörer
Primörer kallas de allra första grönsakerna och rotfrukterna man kan skörda. Har man turen redan i april i södra Sverige. Självklart finns de ju sedan hela sommaren, men det är just nu när man längtat och väntat så länge, som de smakar som allra bäst!
1. Vilda örter med avokado och pocherat ägg
Fräsch sallad med vilda örter, pocherat ägg och avokado. Hittar du inte harsyra eller ramslök går det bra med andra ätbara örter och blad.
Till receptet >>
2. Polenta-panerad torsk med citron och ärtkräm
Torsken blir extra krispig när du panerar den i polenta. Servera fiskfiléerna med ärtkräm, ärtskidor och ärtor. Strö över ärtskott.
Till receptet >>
3. Sparris med halstrade pilgrimsmusslor och spenatsås
Krispig sparris med halstrade pilgrimsmusslor och krämig spenatsås. Garnera med hasselnötter och krossat rostad rågbröd.
Till receptet >>
4. Pocherad kyckling med grön och vit sparris
Lyxa till det med både vit och grön sparris. Samma grönsak, men ändå så olika smak! Servera med kyckling och färskpotatis.
Till receptet >>
5. Kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm
Saftiga och möra kalvmedaljonger med grillade grönsaker och färskostkräm. Lite bröd och färskpotatis är också gott till.
Till receptet >>
6. Lammracks med ramslöksmos
Ramslök finns hos de flesta välsorterade matbutiker (om du inte bor där den växer vilt). Går att ersätta med riven vitlök och purjolök.
Till receptet >>
Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen