Brödpinnar
06 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
Om du ändå bakar ett enkelt vitt bröd är det lätt att baka ut lite av degen till smala pinnar, pensla med vatten eller ägg och strö valfria frön och salt över. Eller använd det här receptet.
Annons
36 pinnar
Tid: 1 timme och 30 minuter
Du behöver:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummen mjöl
25 g rumsvarmt smör
1/2 tsk hjorthornssalt
1 tsk salt
2 tsk socker
1 ägg
100 g ost, smakrik och riven
5–6 dl vetemjöl
Till pensling:
vatten, flingsalt och sesamfrö.
Gör så här:
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, hjorthornssalt, salt, socker, ägg, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Täck över degen och jäs cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord. Knåda lätt, tillsätt lite mer mjöl om degen är kladdig. Dela degen i tre delar och varje del i 12 småbitar. Rulla till smala pinnar, ungefär 20 centimeter långa.
Lägg på plåt och jäs ytterligare en halvtimme. Pensla med vatten, strö över flingsalt och sesamfrö, grädda i 175° cirka 15 minuter.
Annons