Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brödpinnar

06 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
Om du ändå bakar ett enkelt vitt bröd är det lätt att baka ut lite av degen till smala pinnar, pensla med vatten eller ägg och strö valfria frön och salt över. Eller använd det här receptet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brödpinnar.
Brödpinnar.

36 pinnar

Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

25 g jäst

1 1/2 dl ljummen mjöl

25 g rumsvarmt smör

1/2 tsk hjorthornssalt

1 tsk salt

2 tsk socker

1 ägg

100 g ost, smakrik och riven

5–6 dl vetemjöl

Till pensling:

vatten, flingsalt och sesamfrö.

Gör så här:

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, hjorthornssalt, salt, socker, ägg, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Täck över degen och jäs cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord. Knåda lätt, tillsätt lite mer mjöl om degen är kladdig. Dela degen i tre delar och varje del i 12 småbitar. Rulla till smala pinnar, ungefär 20 centimeter långa.

Lägg på plåt och jäs ytterligare en halvtimme. Pensla med vatten, strö över flingsalt och sesamfrö, grädda i 175° cirka 15 minuter.

Annons