Chokladbollar med olika sorters strössel
11 maj, 2016
AvRedaktionen
Chokladbollar är en favorit hos både stora och små. Dessutom är de lätta att variera med olika strössel och smaksättningar. Vill du göra dem extra barnvänliga är det bara att byta ut kakaon mot O'boy och kaffet mot vatten. Eller varför inte juice? Prova dig fram!
Annons
Tid: ca 15 min
Ca 35 st
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
5 dl snabbhavregryn
1 nypa salt
För mintsmak: tillsätt några droppar pepparmyntsolja.
För apelsinsmak: tillsätt lite rivet apelsinskal.
Garnering:
Till exempel pärlsocker, kokosflingor, hackad mandel, strössel eller sesamfrön.
Gör så här:
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe, salt och havregryn. Tillsätt smaksättning om du önskar. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, strössel, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen.
Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons