Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladbollar med olika sorters strössel

11 maj, 2016
AvRedaktionen
Chokladbollar med olika sorters strössel.
Chokladbollar är en favorit hos både stora och små. Dessutom är de lätta att variera med olika strössel och smaksättningar. Vill du göra dem extra barnvänliga är det bara att byta ut kakaon mot O'boy och kaffet mot vatten. Eller varför inte juice? Prova dig fram!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: ca 15 min

Ca 35 st

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl socker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kaffe

5 dl snabbhavregryn

1 nypa salt

För mintsmak: tillsätt några droppar pepparmyntsolja.

För apelsinsmak: tillsätt lite rivet apelsinskal.

Garnering:

Till exempel pärlsocker, kokosflingor, hackad mandel, strössel eller sesamfrön.

Gör så här:

Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe, salt och havregryn. Tillsätt smaksättning om du önskar. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, strössel, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen.

Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>

Chokladbollar med olika sorters strössel.
Chokladbollar med olika sorters strössel.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons