Churros med kanel
Churros med kanel
6–8 personer
Mumsiga spanska bakverk av friterad deg. Påminner lite om munkar. Servera med nattsvart espresso.
2 dl mjölk
100 g smör
1 nypa salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
1 dl socker
1 msk kanel
frityrolja
Till servering:
dulce de leche, färdig eller hemgjord
Koka upp mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
Rör ner mjölet och värm degen under omrörning, tills den blir glansig och släpper från kastrullens kanter.
Häll över degen i en bunke, och blanda ner ett ägg i tagen till en smidig deg. Förbered en spritspåse med en stjärnformad tyll och fyll den sedan med degen.
Värm olja till 180°. Spritsa ner cirka 10 cm deg direkt ner i oljan och fritera i cirka 4–5 minuter, vänd under tiden så att blir jämt friterade. Fritera i omgångar, några i taget.
Vänd i en blandning av kanel och socker, servera direkt, tillsammans med dulce de leche att doppa dem i.