Krämig bärparfait
05 jun, 2018
AvRedaktionen
Älskade parfait! Lätt att göra och uppskattad av de flesta. Här i en somrig tappning med frisk bärsmak. Alkoholen gör att glassen blir krämigare, men kan uteslutas.
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys
Du behöver:
4 äggulor
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1/2 dl mörk rom
4 dl vispgrädde
3 dl blandade bär, tinade, lätt mosade och avrunna (t ex hallon, blåbär, björnbär)
färska bär till dekoration, t e x jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär
Gör så här:
- Blanda äggulor, socker, vatten och rom i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning till en tjock kräm. Låt kallna.
- Vispa grädden tjock och rör ner den tillsammans med bären i krämen.
- Häll smeten i en litersform (1 liter) och ställ in i frysen 3–4 timmar.
- Ta fram glassen en stund innan servering så den hinner mjukna lite.
- Dekorera med färska bär.
Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons