Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cheesecake med passionsfruktgelé

16 mar, 2016
AvRedaktionen
Cheesecake med passionsfruktsgelé.
En härligt fräsch och syrlig cheesecake med passionsfruktsgelé som passar till påsk. Tårtan går att förbereda några dagar innan och ha i frysen. Ta ut den 6 timmar innan den ska avnjutas för att tina i kylskåpet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

15 bitar

Botten:

200 g digestivekex

100 g smör

Topping:

200 g Philadelphiaost

3 dl florsocker

2 äggulor

1 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

5 gelatinblad

saften av 1 lime

Passionsfruktsgelé:

1/2 dl koncentrerad tropisk juice

2 dl vatten

3 passionsfrukter

3 gelatinblad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° vanlig ugnsvärme. Mixa digestivekexen fint och smält smöret. Blanda och tryck ut i en rund form med löstagbara kanter cirka 24 cm i diameter. Släta till med baksidan på en matsked. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Låt kallna i kylskåp i formen.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ut cream cheese med florsocker och tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa upp blandnigen så att den blir aningen fluffig. Ta en ren bunke och vispa grädden till fast konsistens. Pressa saften av limen och värm upp juicen som blir, rör ner de urkramade gelatinbladen och se till att dessa löser upp sig ordenligt i juicen.

Annons

Blanda i grädden i äggsmeten, och så även den avsvalnade limejuicen under kraftig omrörning.

Häll smeten över den kalla (obs!) kexbotten och ställ att stelna i frysen i minst 3 timmar.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Passera innehållet ner i en kastrull och tillsätt juicekoncentrat och vatten. Koka upp och ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i juiceblandningen. Ställ att svalna i rumstemperatur. När blandningen är kall, ta ut cheesecaken ur frysen och häll över juicen. Låt stå i kylen att stelna i minst 2 timmar, alternativt ställ in den i frysen igen. Tina den sedan sedan i kylskåp under 6 timmar innan servering. Dekorera med färsk passionsfrukt eller valfri ätbar blomma.

Cheesecake med passionsfruktsgelé.
Cheesecake med passionsfruktsgelé.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons