Cheesecake med passionsfruktgelé
15 bitar
Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Topping:
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
5 gelatinblad
saften av 1 lime
Passionsfruktsgelé:
1/2 dl koncentrerad tropisk juice
2 dl vatten
3 passionsfrukter
3 gelatinblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° vanlig ugnsvärme. Mixa digestivekexen fint och smält smöret. Blanda och tryck ut i en rund form med löstagbara kanter cirka 24 cm i diameter. Släta till med baksidan på en matsked. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Låt kallna i kylskåp i formen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ut cream cheese med florsocker och tillsätt äggulor och vaniljsocker. Vispa upp blandnigen så att den blir aningen fluffig. Ta en ren bunke och vispa grädden till fast konsistens. Pressa saften av limen och värm upp juicen som blir, rör ner de urkramade gelatinbladen och se till att dessa löser upp sig ordenligt i juicen.
Blanda i grädden i äggsmeten, och så även den avsvalnade limejuicen under kraftig omrörning.
Häll smeten över den kalla (obs!) kexbotten och ställ att stelna i frysen i minst 3 timmar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Passera innehållet ner i en kastrull och tillsätt juicekoncentrat och vatten. Koka upp och ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i juiceblandningen. Ställ att svalna i rumstemperatur. När blandningen är kall, ta ut cheesecaken ur frysen och häll över juicen. Låt stå i kylen att stelna i minst 2 timmar, alternativt ställ in den i frysen igen. Tina den sedan sedan i kylskåp under 6 timmar innan servering. Dekorera med färsk passionsfrukt eller valfri ätbar blomma.