Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yoghurt- och bärdessert med rosensirap

10 feb, 2019
AvRedaktionen
Yoghurt- och bärdessert med rosensirap.
Fräsch och nyttig dessert med yoghurt, bär och rosensirap. Använd färska bär som blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar och servera i vackra skålar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 liter blandade färska bär, till exempel blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar (i bitar)

2 dl turkisk yoghurt

1 vaniljstång (urskrapade frön)

2 tsk florsocker

1/2 dl myntablad

Rosensirap med mynta:

1 dl rosenvatten (finns i exotiska butiker samt på Willys)

2 1/2 dl strösocker

1 msk citronsaft

1 par droppar röd karamellfärg, om du vill ha röd sirap

1 dl mynta, helst asiatisk

Gör så här:

  1. Koka upp rosenvatten och socker. Låt sedan puttra under omrörning tills du får en sirapsaktig karaktär, cirka 10 minuter. Det är viktigt att socker kristallerna löser upp sig. Det doftar starkt, men smaken blir lagom.
  2. Pressa i citronsaft och smaka av. Droppa i karamellfärg efter tycke. Häll upp sirapen på burk och låt svalna, då kommer den tjockna något. När sirapen är avsvalnad, rör ner finhackade myntablad.
  3. Rör samman yoghurt, vaniljfrön och florsocker.
  4. Fyll vackra skålar med bär, toppa med yoghurt och ringla över rosensirap. Toppa med färsk mynta.
Yoghurt- och bärdessert med rosensirap.
Yoghurt- och bärdessert med rosensirap.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Ersson-Löf
Foto: Lina Granfelt
Assistent: Emma Nilsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons