Fluffiga kokosrutor utan ugn
Tid: ca 45 min + tid att stelna
25–30 st, beroende på vilken storlek du skär dem i
Ingredienser
2 msk gelatinpulver + 6 msk vatten
1 äggvita
5 dl socker
1 1/2 dl hett vatten
1 dl kallt vatten
Topping:
2–3 dl kokos
1–1 1/2 msk kakao
Gör så här:
Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda därefter i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen och vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter så använd gärna en köksmaskin. Det går också med en elvisp, men tänk på att låta den vila lite emellanåt. Skaka ihop kokos och kakao i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form, ca 20×30 cm. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, det tar cirka 2–3 timmar. Skär längs med kanten så att den stelnade massan lossnar. Vänd upp på ett stort fat eller bricka. Skär i fyrkanter eller tryck ut rundlar. Vill man kan man doppa även kanterna i strösslet.
Fler recept som inte kräver någon ugn hittar du här >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner