Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kalljästa dinkelbullar

20 maj, 2015
AvRedaktionen
recept-pa-scones
Dinkel innehåller både fibrer, protein, b-vitamin och mineraler. Så vad passar bättre att baka sina frukostbullar på? Gör degen på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen över natten, så kan du servera nybakade bullar lagom till frukost!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kalljästa dinkelbullar.
Kalljästa dinkelbullar.

8 stycken

Tid: 40 minuter + 10 timmar i kyl

Du behöver:

25 g jäst

2 dl kall mjölk

1 dl kesella

2 msk rapsolja

3/4 tsk salt

ca 5 dl dinkelsikt

1/2 dl solroskärnor

3 msk sesamfrön

Till pensling:

vatten

mjöl

blandade frön (använd gärna frömixen)

Gör så här:

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in solroskärnor och sesamfrö mot slutet.

Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.

Ta ut plåten och låt bröden stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225°.

Pensla bröden med vatten och strö över mjöl och frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna något.

Annons