Kalljästa dinkelbullar
20 maj, 2015
AvRedaktionen
Dinkel innehåller både fibrer, protein, b-vitamin och mineraler. Så vad passar bättre att baka sina frukostbullar på? Gör degen på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen över natten, så kan du servera nybakade bullar lagom till frukost!
Annons
8 stycken
Tid: 40 minuter + 10 timmar i kyl
Du behöver:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella
2 msk rapsolja
3/4 tsk salt
ca 5 dl dinkelsikt
1/2 dl solroskärnor
3 msk sesamfrön
Till pensling:
vatten
mjöl
blandade frön (använd gärna frömixen)
Gör så här:
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in solroskärnor och sesamfrö mot slutet.
Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
Ta ut plåten och låt bröden stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bröden med vatten och strö över mjöl och frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Annons