Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gräddyoghurbomber med blåbär och citron

26 jun, 2015
AvCassandra Lindblom
Små glassdesserter med blåbär, citron och yoghurt som friskar upp. Glassen mår bra att vila en stund innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gräddyoghurbomber med blåbär och citron.
Gräddyoghurbomber med blåbär och citron.

8 personer

Tid: 4 1/2 timme

Ingredienser:

2 dl vispgrädde

4 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl florsocker

150 g svenska frysta blåbär, lätt tinade

1 ekologisk citron, finrivet skal

Gör så här:

Vispa grädden tjock. Blanda yoghurt, grädde och florsocker. Rör i blåbären och citronskalet. Fördela i portionsformar eller koppar och frys cirka 4 timmar. Doppa kopparna hastigt i hett vatten så de lossnar. Vänd upp och ner på ett fat. Låt vila cirka 5–10 minuter innan servering.

Annons