Grillad vattenmelon med fetaost och mynta
05 jun, 2018
AvRedaktionen
Att grilla vattenmelon är en riktig höjdare! Sötman kommer fram och smaken blir lite lätt rökig. Men se till att grilla den hastigt över hög värme, bara så att den precis får lite färg, annars kan den bli mjuk och sladdrig.
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
1 hel vattenmelon
300 g fetaost
70 g ruccolasallad
1 kruka mynta
1 dl rostade pumpakärnor
Dressing:
1/2 citron, skal och saft
3/4 dl olivolja
1 msk honung
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dela melonen på mitten och skär den i tjocka skivor. Skär av skalet. Grilla den sedan på hög värme 1–2 minuter på båda sidor. Skär den i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med ruccolan och myntan. Smula över fetaost. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen. Rosta pumpafröna och blanda ner flingsalt. Strö kärnorna över salladen.
Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons