Endivesallad med valnötter och roquefortost
26 jun, 2015
AvRedaktionen
En härligt salt och lite bitter sallad med endiver, polkabetor, valnötter och roquefortost. Så franskt som det kan bli!
Annons
4–6 personer
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
4 endiver
1 rosésallad
2 polkabetor
1 näve valnötter
1 knippe bladpersilja, bladen
150 g roquefortost
Dressing:
1 msk crema di balsamico
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Vispa ihop crema di balsamico och olivolja tillsammans med lite salt och svartpeppar till en vinägrett.
- Skölj endiverna och salladen, skär bort roten och skär bladen i mindre bitar.
- Skala betorna och hyvla dem tunt på en mandolin.
- Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar.
- Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
- Häll på vinägretten vid servering.
Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien
Annons