Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Havtornssaft

10 feb, 2015
AvRedaktionen
Enkel, vacker och otroligt god havtornssaft. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

1 vaniljstång

500 g havtornsbär (ca 6 dl)

600 g vatten (5 dl)

300 g socker (ca 3 dl)

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp bär, vatten, socker, vaniljfrön och stång. Låt det puttra i cirka 10 minuter, rör om då och då. Skumma av noga. Sila av frön, skal och vaniljstång med hjälp av en kökshandduk i en sil. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt.

Havtornssaft.
Havtornssaft.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons