Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemgjord müsli med nötter och frön

20 maj, 2015
AvRedaktionen
recept-på-hemmagjord-musli
En god müsli som går att variera helt efter tycke och smak. Blanda ner dina favoritfrukter, nötter eller frön och gör den till din egen version.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemgjord müsli med nötter och frön.
Hemgjord müsli med nötter och frön.

1 liter

Du behöver:

1 liter grynblandning, t ex havre, råg, bovete, dinkel

2 dl hasselnötter (ca 100 g)

2 dl sötmandel

1 1/2 dl pumpakärnor

1 1/2 dl solrosfrön

1 krm salt

3/4 dl honung

1/2 dl vatten

3/4 majsolja (alt. solros)

1 apelsin, skal + saft

1 dl gojibär (eller andra torkade bär som blåbär eller tranbär)

1 1/2 dl ekologiska russin

1 1/2 dl torkade osvavlade ekologiska aprikoser (grovt hackade)

2 dl rostad hyvlad kokos

ev 1 dl frystorkade hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda grynen med grovt hackad sötmandel, hasselnötter, pumpakärnor, solrosfrön och salt i en rymlig bunke. Blanda ihop honung, olja, vatten och skal och saft från apelsin i en skål. Häll det över grynen och blanda runt. Fördela grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta grynen i 15–20 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Rör om då och då. Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med aprikoser, russin och hyvlad kokos.

Annons