Kall bönsallad med fetaost och plommon
18 jun, 2018
AvRedaktionen
Supergod sallad med bönor, fetaost och plommon eller nektariner. Blanda gärna olika sorters bönor och avsluta med att ringla över dressing.
Annons
Tid: 1 1/2 timme
Du behöver:
12 dl bönor (kokta)
1 1/2 dl rödlök (hackad)
6 msk persilja (finhackad)
3 msk färsk mynta (finhackad)
300 g fetaost (smulad)
9 plommon eller nektariner
Dressing:
9 msk hallonvinäger
6 msk olivolja
salt och peppar
färsk basilika (finhackad)
Gör så här:
- Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka övriga ingredienser.
- Lägg allt i en vacker skål eller på ett fat och blanda samman.
- Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder
Annons