Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kall bönsallad med fetaost och plommon

18 jun, 2018
AvRedaktionen
Kall bönsallad med fetaost och plommon.
Supergod sallad med bönor, fetaost och plommon eller nektariner. Blanda gärna olika sorters bönor och avsluta med att ringla över dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 1 1/2 timme

Du behöver:

12 dl bönor (kokta)

1 1/2 dl rödlök (hackad)

6 msk persilja (finhackad)

3 msk färsk mynta (finhackad)

300 g fetaost (smulad)

9 plommon eller nektariner

Dressing:

9 msk hallonvinäger

6 msk olivolja

salt och peppar

färsk basilika (finhackad)

Gör så här:

  1. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka övriga ingredienser.
  3. Lägg allt i en vacker skål eller på ett fat och blanda samman.
  4. Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Kall bönsallad med fetaost och plommon.
Kall bönsallad med fetaost och plommon.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons